+32 50396865 (7op7 van 9u tot 23u)
Home
Over ons
Functies
kennismakingsworkshops
vervolmakingsworkshops
Blog
Thermomix kopen
Recepten
Boeken
Contact
Asperges à la flamande
asperges à la flamande / asperges op zijn vlaams
Geschikt voor
TM31 -
TM5 -
TM6
Porties
Voor 2-3 personen
Ingrediënten
6
eieren
1 bussel
asperges
3 eetlepels
peterselie
200 gr
boter
peper en kruidenzout
Instructies
- We maken eerst de hardgekookte eitjes:
TM31:
Voeg de eitjes toe aan varomamandje, 500 gr water toevoegen, 15 min/varoma/snelheid 3
Tm5:
voeg 400 gr water toe aan de mengbeker, eitjes in varomamandje,14 min/varoma/snelheid 3
TM6:
eierfunctie, eitjes in de mengbeker, 1 l water toevoegen ( tot aan het eerste streepje), stel de eierkoker in op hard
- Ondertussen schil de asperges, snij de onderkant af en verdeel ze over de varomaschaal
- Als de eitjes gaar zijn, haal ze uit giet ze in mandje bij tm6, spoel ze met koud water af ( zal pellen vergemakkelijken)
- Reinig je beker goed, voeg 400 gr warm water toe en stel
7 min/varoma/snelheid 1,5
- Ondertussen pel de eitjes
- Na de 7 min of wanneer varoma bereikt is voeg de varomaschaal met de asperges toe. Stel voor de beginnen
8 min/varoma/snelheid 2
- Na de 8 min controleer de asperges naar gaarheid toe en stel eventueel opnieuw,
3-5 min /varoma/snelheid 2
- Controleer opnieuw even, zet de varomaschaal op een bord als ze klaar zijn
- Verwijder het water, reinig de mengbeker en voeg de peterselie toe
3 sec/snelheid 8
- Schraap naar beneden, voeg de hardgekookte gepelde eieren, kruid met peper en kruidenzout toe
3 sec/snelheid 5
- Haal uit zet opzij
- Zonder mengbeker te reinigen voeg de 200 gr boter in blokjes toe
3 min/100 graden/snelheid 3
- Voeg peterselie en eitjes opnieuw toe
10 sec/linksomdraai/snelheid1,5
- Dresseer de asperges op een ( verwarmd) bord en werk af met het ei- peterselie boter mengsel, serveer onmiddellijk en geniet van de lente!
Recept in video:
Delen
Pdf
Ontdek nog meer
Recepten
Ontdek alle recepten voor in de Thermomix
Recepten