+32 50396865 (7op7 van 9u tot 23u)
Home
Over ons
Functies
kennismakingsworkshops
vervolmakingsworkshops
Blog
Thermomix kopen
Recepten
Boeken
Contact
Cocottebrood
Cocotte brood
Geschikt voor
TM31 -
TM5 -
TM6
Porties
Voor 1 brood
Ingrediƫnten
500 gr
bloem (wij gebruikten polderbruin van de ambachtelijke bloemmaalderij Van Eecke uit Varsenare)
10 gr
zout
10 gram
droge gist of 20 gr verse gist
280 gr
water
Instructies
- Doe de gist, bloem, zout en water in de mengbeker
5minuten/deegfunctie
- Haal het deeg uit de mengbeker en dek af met een handdoek, laat 30 minuten rijzen.
- Leg een bakpapier in de gietijzeren pot
- Duw de lucht uit het deeg en bol op naar vorm pot en leg deze op bakpapier.
- Doe deksel op pot en zet in oven.
- Stel oven in op 230-240 graden (naargelang hoe hoog je oven gaat). en bak 1 uur (voorverwarmen niet nodig)
- Haal pot uit oven en haal brood met bakpapier uit de pot. Laat afkoelen
Recept in video:
Delen
Pdf
Ontdek nog meer
Recepten
Ontdek alle recepten voor in de Thermomix
Recepten