Cocotte brood
Thermomix zwarte tapenade

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 1 brood
Ingrediƫnten

  • 500 gr bloem (wij gebruikten polderbruin van de ambachtelijke bloemmaalderij Van Eecke uit Varsenare)
  • 10 gr zout
  • 10 gram droge gist of 20 gr verse gist
  • 280 gr water
Instructies

  • - Doe de gist, bloem, zout en water in de mengbeker 5minuten/deegfunctie
  • - Haal het deeg uit de mengbeker en dek af met een handdoek, laat 30 minuten rijzen.
  • - Leg een bakpapier in de gietijzeren pot
  • - Duw de lucht uit het deeg en bol op naar vorm pot en leg deze op bakpapier.
  • - Doe deksel op pot en zet in oven.
  • - Stel oven in op 230-240 graden (naargelang hoe hoog je oven gaat). en bak 1 uur (voorverwarmen niet nodig)
  • - Haal pot uit oven en haal brood met bakpapier uit de pot. Laat afkoelen

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix