Crème brûlée
Crème brûlée in de Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 4 grotere of 6 kleien potjes 0
Ingrediënten

Voor de afwerking
  • Cassonadesuiker
  • bunsenbrander
Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 100°C.
  • - Zet een schenkkan op het deksel en weeg 300 g slagroom af. Zet opzij.
  • - Voeg de vlinder toe en vervolgens de eierdooiers en 50 g suiker, 5 min./80 graden/snelheid 4.
  • - Stel opnieuw 5 min./80 graden/snelheid 4 in en voeg, terwijl de Thermomix draait (met het maatbekertje op het deksel), de room uit het schenkkan toe.
  • - Giet dit mengsel in de potjes, zet ze op een ovenplaat en giet kokend water naast de potjes.
  • - Laat ongeveer 1 uur garen in de oven.
  • - Neem de schaaltjes uit het waterbad en laat ze afkoelen. Zet ze in de koelkast.
  • - Strooi net voor het opdienen een dun laagje suiker op de schaaltjes en brand af met een bunsenbrander.
  • - Serveer direct.

Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix