- We maken eerst de currypasta ( die komt straks in de gehakballetjes en saus), hiervoor voegen we 2 sjalotten, teentje knoflook, 30 gr geschilde gember, 3-4 citroengras ( harde buitenkant verwijderen), groen pepertje ( zonder pitten) toe 5 sec /snelheid 5
- Schraap naar beneden voeg zeste van 1 limoen 3 sec/snelheid 8
- Schraap naar beneden voeg 2 kl komijn, 2 kl koriander, 50 gr arachideolie toe 30 sec/snelheid 9 schraap opnieuw naar benden 30 sec/snelheid 9 haal uit zet opzij
- Nu maken we de gehaktballetjes, verwarm hiervoor de oven voor op 180 graden
- Voeg zonder mengbeker te reinigen de 2 sjalotten toe 5 sec/snelheid 5 schraap naar beneden voeg vervolgens , 600 gr gehakt, 2 eetl currypoeder + 50 gr v d gemaakt currypasta 1 min /deegfunctie
- Voeg scheutje arachideolie toe aan de ovenschotel en maak balletjes van het gehakt
- Zet in oven voor ongeveer 20minuten
- Zonder de mengbeker te reinigen maken we de saus en stomen we de groenten
- Voeg hiervoor 200 gr warm water toe + 300 gr kokosmelk + schepje groentebouillon en 30 gr currypasta, schraap eventueel nog restjes naar beneden bij de saus stel 7 min/varoma/snelheid 2
- snij de sugar snaps klein en voeg toe aan de varomaschaal, zet deze na de 7 min op de mengbeker en stel opnieuw 7min/varoma/snelheid 2
- Ondertussen maak met de twee courgetten de courgettini met de courgettini maker, hou de overschotjes van de courgetten bij
- Voeg de courgettini toe aan de varoma tray ( bovenste schaal van de varomaschaal) , na de 7 min voeg de overschot courgette in stukken toe aan de mengbeker + de waterkers en koriander ( hou een beetje over als afwerking)
- zet de volledige varomaschaal met de sugar snaps en de courgettini opnieuw op
- 7 min/varoma/snelheid 2
- Controleer gaarheid, zet gesloten de varomaschaal opzij
- Sluit de mengbeker mix 2 min/snelheid 10
- Proef kruid eventueel bij
- Controleer de balletjes die zouden nu na ongeveer 20 min moeten gaar zijn
- Dresseer het geheel door in een ( verwarmde) schaal de courgettini toe te voegen, daarop de sugar snaps, daarop de saus en de gehaktballetjes, werk af met de waterkers, koriander en de limoen in partjes gesneden