20 tal ontdooide dumpling velletjes ( te vinden in diepvries in oosterse winkels, noemt ook soms gyoza)
3 eetlepels arachideolie
Instructies
- Maak eerst de dipsaus door 10 gr sojasaus, 10 gr sesamolie, 10 gr honing, ½ eetl sesamzaad, 10 gr sriracha - hot chilisaus, 10 gr mirin aan de mengbeker 10 sec/ snelheid 3
- Voeg toe aan een klein dresseerpotje, zet opzij
- Zonder mengbeker te reinigen voeg voor de vulling 1 gepelde look, 20gr geschilde gember, 1 lente ui in twee, 70 gr oosterse champignons, 100 gr spitskool of gewone witte kool, 320 gr kipfilets grof gesneden, 10 gr sesamolie, peper, 10 gr sojasaus 30 sec/snelheid 8
- Haal uit, reinig de mengbeker
-Vet de varomaschaal ( ook de varomatray) in met arachideolie
- Zet een kommetje met water klaar, maak de dumplings door koud water aan rand te smeren met je handen, voeg 1 eetl vulling toe, sluit de dumpling, maak er neepjes in en leg ze naast elkaar in de varomaschaal ( niet tegen elkaar want dan kleven ze tegen elkaar en gaan ze scheuren straks)
- Maak de dumplings tot alle vulling op is
- Voeg 600 gr warm water toe aan de mengbeker samen met 1 eetl arachideolie, zet de varomaschaal op de mengbeker en stel 15 min/varoma/snelheid 2
- Bak de dumplings in een hete pan met arachide olie kort aan ( enkel aan de onderkant) en serveer met de dipsaus