- De eieren splitsen, doe het eiwit in de mengbeker, bewaar eigeel in potje.
- Eiwit opkloppen met vlinder op stand 4, na 20 sec voeg je rustig aan de suiker toe terwijl de thermomix blijft draaien
- Haal opgeklopt eiwit eruit, zet opzij
- Nu voeg je de 120 gr room toe in de mengbeker (hoef je niet af te wassen)
- Opkloppen tot slagroom met de vlinder op snelheid 3,5 (tijd is naargelang room)
- Voeg dit toe bij de opgeklopt eiwit
- Voeg de 200 gr witte chocolade toe (mengbeker hoef je niet af te wassen) en verwarm 3 min/60 graden/snelheid 1
- Schraap eventuele tabletten naar beneden die aan de zijkant hangen en schep 2 eetlepels slagroom + het eigeel toe aan het mengsel
- Verwarm verder 3 min/60 graden/snelheid 2-3
- Voeg dit mengsel manueel toe aan de slagroom en eiwitten, schep deze in een spuitzak of rechtstreeks in je serveerpotjes, laat opstijven voor een nacht
- Heb je witte chocolademousse bewaart in een spuitzak, spuit deze dan juist voor opdienen in je serveerpotjes.
- Werk af met de mangocoulis (zie hieronder)
Instructies voor de mangocoulis:
- Voeg de 10 gr gember (geschild en in stukken) toe aan de mengbeker 5 sec/snelheid 5, schraap naar beneden
- Voeg 60 gr bevroren mango toe , schil van 1 appelsien, sap van één appelsienen en 20 gr suiker 7 min/100 graden/snelheid 1
- Mix vervolgens tot coulis 1 min/snelheid 10 en doe dit in een dresseerflesje