Gezond belegd broodje (koolhydraatarm en glutenvrij) in samenwerking met Delphine Steelandt

Dit recept is van Delphine Steelandt en is omgezet naar de Thermomix. Delphine is sportinstructrice en voedingsdeskundige. Ze schreef ondertussen al 5 boeken met tal van heerlijke gezonde recepten.
Dit recept komt uit het boek #FitFood

gezond belegd broodje in samenwerking met Delphine Steelandt omgezet in de Thermomix


Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 4 broodjes
Ingrediƫnten

  • 30 gr amandelen
  • 20 gr hazelnoten (of hazelnootbloem)
  • 125 grricotta
  • 3 eieren
  • 30 gr chiazaad
  • 30 gr lijnzaad
  • 30 gr pompoenpitten
  • 30 gr zonnebloempitten
  • 30 gr psylliumvezels (biowinkel of online te koop)
  • 1 koffielepel bakpoeder
  • zeezout
Instructies

  • - Verwarm de oven voor op 180 graden
  • Indien werken met gehele hazelnoten, voeg deze toe aan een oven van 180 graden 12-15 min, laat afkoelen, wrijf met handdoek en handen de velletjes grotendeels eraf ( dit voor de smaak)
  • - Voeg 30 gr amandelen en 20 gr hazelnoten toe 10 sec/snelheid 10
  • - Schraap naar beneden
  • Voeg 125 gr ricotta toe + 3 eieren 5 sec/snelheid 5
  • - Schraap naar beneden, voeg 30 gr chiazaad, 30 gr lijnzaad, 30 gr pompoenpitten, 30 gr zonnebloempitten toe samen met 30 gr psylliumvezels, 1 kl bakpoeder, zeezout
  • - 1 min/deegfunctie
  • - Maak er 4 broodjes van en zet in oven voor ongeveer 30 min
  • - Laat afkoelen op een rooster

Recept in video:

Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix