Italiaanse lunchbroodjes
gezond belegd broodje in samenwerking met Delphine Steelandt ogmezet in de Thermomix

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties

Voor 12 broodjes (6x6cm)

Ingrediƫnten

  • 250 gr amandelen
  • 125 gr Parmezaanse kaas
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • 2 takjes basilicum
  • 2 takjes oregano
  • enkele takjes peterselie
  • 10 tal bieslook takjes
  • 4 eieren
  • 175 grPhiladelphia roomkaas
  • 1 eetlepel wijnsteenbakpoeder
  • 30 gr boter
  • 25 gr tomatenconcentraat
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 100 gr kleine ham blokjes
  • peper
  • (kruiden)zout

  • bakvorm voor kleine broodjes of muffins of brownievorm
  • De vorm die wij gebruiken kan je terugvinden op onze webshop
Instructies

  • - Verwarm de oven op 180 graden
  • - Doe de amandelen in de mengbeker 15 seconden / snelheid 10
  • - Haal de amandelpoeder uit de mengbeker en zet opzij
  • - Voeg de Parmezaanse kaas toe, 10 seconden / snelheid 10
  • - Haal de gemalen kaas uit de beker en zet opzij
  • - Doe de ui, teentje look, basilicum, peterselie, bieslook, oregano in de beker 5 seconden / snelheid 8
  • - Schraap alles naar beneden, opnieuw 5 seconden / snelheid 5
  • - voeg de eieren toe, de Philadelphia roomkaas, de wijnsteenbakpoeder, boter, tomatenconcentraat, peper, zout en paprikapoeder. voeg de amandelpoeder toe en ongeveer 3/4 van de gemalen kaas
  • - 30 seconden / snelheid 5
  • - vet je bakvorm in met boter of olie
  • - Doe in elke vorm een laagje deeg en leg enkele ham blokjes op het deeg. Doe de rest van het deeg in de vormen
  • - Verdeel de resterende ham blokjes op de broodjes
  • - Werk af met de Parmezaanse kaas
  • - Bak 25 minuten in de oven
  • - Laat afkoelen alvorens ze uit de vorm te halen.

Recept in video:

Share Pdf

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix