-Voeg op de mengbeker een schenkkan en weeg de 80 g room en de 10 gr gelatinepoeder af, meng even beide ingrediënten met een lepel en zet de schenkkan opzij
- Voeg nu in blokjes 60 gr emmentaler, 60 gr parmezaan, 80 gr Oud Brugge kaas toe
- 10 sec/snelheid 10 haal uit zet opzij
- Zonder mengbeker te reinigen voeg 100 gr boter in blokjes toe 2 min/100 gr /snelheid 1
- Voeg 100 gr bloem toe, zonder maatbekertje 5 min/ 120 graden /snelheid 1
- Voeg 500 gr melk toe en kruid met peper (mag goed gekruid zijn met peper), zout (niet te veel, kaas is al zoutig hé) en nootmuskaat 7 min/100 gr /snelheid 3
- Zonder maatbekertje stel 3 min/snelheid 4 en voeg de gemalen kaas toe door het gaatje, de gelatine- room mengsel en de 2 eidooiers
- Voeg op een niet te diepe bakplaat een plastiek folie ( groot genoeg dat je straks het mengsel kan overdekken
- Giet het mengsel uit op de bakplaat, strijk mooi uit dat het een gelijke massa is en sluit af met de plastiek folie
- Zet voor een nachtje in ijskast dat dit goed kan opstijven
- Ter voorbereiding van de afwerking voeg in een kommetje de bloem, panko en klop in een ander kommetje de eidooiers met snuifje zout
- Leg in een schaal een vel bakpapier en bestrooi beetje bloem op het papier
- Snij nu de massa in 15 gelijke stukken, ga met elk kaasstukje door bloem, vervolgens het eidooiermengsel en tenslotte in de panko
- Laat opnieuw nog even opstijven in ijskast
- Bak tenslotte af in airfryer of in friteuse. Wij deden 5-6 minuten op 180 graden in de airfryer.