1 eetlepel arachideolie , plus wat extra om in te vetten
200 gr platte rijstoknoedels
150 verse taugé
40 gr geroosterde gezouten pinda's
60 gr bosui / sjalot, in stukjes gesneden (3 cm)
80 gr wortel, in stukjes gesneden (3 cm)
3 teentjes knoflook
50 gr palmsuiker
1 1/2 eetlepel vissaus
110 gr sojasaus
1 1/2 eetlepel tamarindepasta
1 1/2 eetlepel limoensap
1/2 theelepel chilipoeder
2 eieren
500 gr water
400 gr kipfilets, in reepjes gesneden (1cm)
1/4 theelepel zout
1/4 theelepel zwarte peper
200 gr stevige tofu, in blokjes gesneden (1-2cm)
2 citroenen, in partjes gesneden, om te serveren
gedroogde chilivlokken, voor garnering
kokend water, om in te weken
Instructies
- Bekleed de Varoma-tray met een stuk nat, goed uitgewrongen bakpapier en zorg ervoor dat het papier helemaal tot aan de randen loopt om te voorkomen dat er eieren uit de Varoma-tray vallen. Vet bakpapier licht in en zet apart.
- Plaats een thermische serveerschaal of een andere grote kom op het deksel van de mengbeker en weeg de rijstnoedels erin. Dek af met kokend water en laat 10 minuten weken. Gebruik het kookmandje om de noedels af te tappen en plaats ze terug in de thermische serveerschaal of een andere grote kom. Plaats een thermische serveerschaal of een andere grote kom op het deksel van de mengbeker en weeg de bonenscheuten erin, dek af om warm te houden.
- Doe de pinda's in de mengbeker en hak 8 sec / snelheid 4 . Doe in een kom en zet apart.
- Doe de arachideolie, bosui / sjalot, wortels en knoflook in de mengbeker en hak 3 sec / snelheid 5 .
- Schraap de zijkanten van de mengbeker met een spatel naar beneden en kook 3 min / 100 ° C / snelheid 1 . Breng de helft van het mengsel over in de Varoma-schaal. Bewaar de andere helft in de mengkom.
- Voeg palmsuiker, vissaus, sojasaus, tamarindepasta, limoensap en chilipoeder toe aan de mengbeker en verwarm 5 min / 100 ° C / snelheid 1 . Breng de saus over in een kom met noedels en roer met een spatel om te coaten. Dek de noedels af om ze warm te houden en zet ze apart.
- Leg de eieren in de mengbeker en klop 3 sec / snelheid 5 . Doe in een kan en zet apart.
- Giet water in de mengbeker en plaats de Varoma-schaal op zijn plaats. Weeg de kip in de Varoma-schaal, bestrooi met zout en peper en roer voorzichtig met behulp van een spatel om te combineren met het knoflookmengsel. Plaats de met bakpapier beklede Varoma-bak en giet het gereserveerde ei gelijkmatig op de bak. Zet Varoma-deksel vast en stoom 6 min / Varoma / snelheid 1.
- Roer de kip met behulp van een spatel. Voeg tofu toe aan de Varoma-schaal met kip, plaats de Varoma-tray terug, sluit het Varoma-deksel af en stoom 5-7 min / Varoma / snelheid 1 of tot de kip en het ei gaar zijn.
- Verwijder de Varoma-tray met omelet. Snijd de omelet in dunne reepjes. Doe de noedels, omelet, kip en tofu in een grote kom en roer om te combineren. Garneer met gedroogde chilivlokken en apart gehouden gehakte pinda's, en serveer met partjes citroen.