2 stronken selder (gewassen en in drie stukken gesneden)
1 appel
1 butternut pompoen (zonder pitten)
2 schepjesbouillon of 2 builtjes
2 eetl zongedroogde tomaten (facultatief)
peper en zout
Instructies
- Voeg 150 gr Oud Brugge kaas ( of andere afsmakende kaas) toe en 20 gr pompoenpitten 10 sec/snelheid 10
- Haal uit zet opzij
- Zonder mengbeker te reinigen voeg 1 ajuin en 1 teentje knoflook toe 5 sec/snelheid 5
- Schraap naar beneden
- Voeg 10 gr olijfolie toe 3 min/100 graden/snelheid 1
- Voeg appel ( zonder klokhuis) en selder toe 5 sec/snelheid 5
- Schraap naar beneden
- Voeg een gedeelte van de pompoen toe, sluit de mengbeker stel snelheid 5, verlaag na enkele sec naar snelheid 3 en voeg de rest van de pompoen toe door het gaatje van je deksel met behulp van je pottenlekker van thermomix
- Voeg vervolgens water toe en bouillon, stel 15 min/100 graden/snelheid 1
- Mix 2 min op snelheid 10, nu kan je ofwel een gedeelte van de soep invriezen. ( geconcentreerd zo neemt dit weinig plaats in) en kan je de soep verder aanlengen naar gewenste dikte
- Ofwel voeg je de soep toe een klassieke kookpot, leng aan met water en warm op ( wanneer je een grote pot soep wenst)
- Vergeet niet te kruiden met peper en zout
- Bij opdienen voeg je de soep in een soepbord, werk af met de kaas en zongedroogde tomaten