Roggebrood
Thermomix roggebrood

Geschikt voor

TM31 - TM5 - TM6

Porties
Voor 1 brood
Ingrediënten
  • 400 grwater
  • 20 gr verse gist of 10 gr instant (droge) gist
  • 300 gr roggebloem
  • 300 gr tarwebloem
  • 10 gr zout
  • 20 gr olijfolie
Instructies

  • Doe water, gist, roggebloem, tarwebloem, zout en olie in de beker
  • Je kan de verhoudingen van de 2 soorten bloem aanpassen volgens smaak
  • 4 minuten / deegfunctie
  • Als het deeg te droog of te nat is, voeg dan wat bloem of water toe en kneed nog even
  • Doe de deeg in een kom, dek af met handdoek. Laat 30 minuten rijzen op kamertemperatuur.
  • Druk het deeg plat met de handen en klap het deeg naar elkaar toe.
  • Bol het op en geef het de vorm die je wil. Leg het in een ingevette bakvorm.
  • Bedek opnieuw met handdoek. Nu in de bakvorm nog 1 uur verder laten rijzen.
  • Verwarm de oven op 180°C
  • -Bak het brood 45 minuten
  • Haal het dan uit de vorm en laat het afkoelen op een rooster.

Tips bij brood bakken:
Het deeg kan bij jouw zeer nat zijn met dezelfde verhouding of net zeer droog. Dit hagt af van bloem tot bloem maar ook hoe oud je bloem is en op welke manier deze bewaard is. Kijk dus zeker na het kneden naar je deeg en voeg eventueel nog wat bloem of water toe.
Kneed dan nog 1 à 2 minuten bij kneden


Recept in video:

Ontdek nog meer Recepten

Ontdek alle recepten voor in de Thermomix