Wij gebruiken zelf vooral Erythritol in onze gerechten, waarom?
Erythritol (bv. Sukrin, Steviala) wordt verkregen door fermentatie van glucose. Het komt van nature voor in tal van vruchten als meloen en peren, maar ook in planten en groenten. Wij vinden vooral enorm voordeel aan Erythritol dat dit een 100% natuurlijk product is.
het product is een witte korreltjes die enorm aanvoelt als gewone suiker. Zeer makkelijk dus om als alternatief te gebruiken. Naast dat het een zoetmiddel op basis van "inuline" is waardoor het je bloedsuikerspiegel niet laat schommelen heeft deze zoetmiddel ook veel minder calorieën (0.24 calorieën per gram) dan gewone suiker (4 kcal per gram).
Erythritol heeft 70% van de zoetheid van suiker. Wil je dus in je recept dezelfde suikergehalte smaak van geraffineerde suiker hebben dan moet je er iets meer in doen.
Waarom nemen wij Erythritol en niet zusto?
Zusto wordt gemaakt van sucralose, een intensieve zoetstof. Intensieve zoetstoffen worden meestal kunstmatig gemaakt in een fabriek door verschillende stoffen te bewerken. Wij verkiezen Eryhtitol omdat deze geen chemische processen ondergaat en een natuurlijke vervanger is.
Beide zoetmiddelen laten je bloedsuikerspiegel niet schommelen.
Je leert de Thermomix best kennen door hem zelf te gebruiken. Wij organiseren overal te lande kookworkshops waar je onder leiding van een Thermomix deskundige alle mogelijkheden van het toestel ontdekt.